Det bjuds alltså en riktigt god sojafärsröra med rotfrukter och indisk kryddning. 100 g ekologisk sojafärs + vatten + 2 msk buljongpulver200 g morötter150 g palsternacka3 stora vitlöksklyftor1 liten mild röd chilifrukt1 msk glutenfri soja2 - 3 msk indiskkryddblandning - kan bytas mot Garam Masala + lite gula russinsalt från kvarn2 - 3 dl vattenrapsolja till stekningfärsk bladpersiljaKoka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt buljongpulver, och koka sojafärsen livligt i 3 minuter. Tillsätt 2 deciliter av vattnet, soja och kryddblandning och låt småputtra under lock ungefär en kvart
Gör i ordning kryddblandningen, rör om den och sikta sedan den över kycklingröran och blanda runt. I Karlskrona finns det en liten pizzabutik som även säljer indisk mat och fy attan så goda rätter de har
Häll i kycklingbitarna och vänd ner dem väl i kryddblandningen. En av mina söner älskar curry och ville att jag skulle göra något gott till gårdagens hockeymatch, så det blev en spicy gryta med kyckling, receptet har jag inspirerats från en gammal sparad mattidning
Vänd kycklingen i kryddblandningen och tillsätt till kastrullen med lök och vitlök. En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter. Indisk linsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända