En värmande linsgryta med indiska smaker. Toppa grytan med turkisk yoghurt och hackade mandlar. De gröna linserna är basen i denna fantastiskt goda gryta men den är inte ensam om att göra det fantastiskt
1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndiskgryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter. Svalkande yoghurtsås1. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Servera med hackad koriander på toppen och en klick yoghurt samt basmatiris. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör och fräs lök, vitlök, ingefära och curry tills löken är mjuk
Finhacka en rödlök, blanda med vanlig naturell yoghurt och krydda med Garam Masala och salt. Servera med ris, naanbröd och raitaJag brukar göra enklast möjliga raita som är supergod till het Indisk mat
turkisk yoghurt. Surfat runt och tittat på ett gäng recept och det indiska bidraget blev såhär. Visade sig att sambon inte var så förtjust i p-nackor men gillade ändå smaken på grytan
Servera med kokt basmatiris och en raita på naturell yoghurt och mintsås. Vad jag lyckats lista ut skall det indiska namnet på den här raringen vara – Palak dal shorva – men vi kallar den mest indisklinsgryta…
Servera med riset, en klick yoghurt, en limeklyfta och några blad koriander. Indiskgryta med ris Jag hittade detta receptet på en gammal lapp och lagade det nyligen
1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndiskgryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter. Svalkande yoghurtsås1. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiskagryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Strö över koriander och servera genast med basmatiris, naanbröd, mango chutney och en klick yoghurt. matyoghurt 10 %. Till servering basmatiris naanbröd mango chutney matyoghurt 10 %