Värm en stor gryta, med tillhörande lock där allt tål att sättas in i ugnen, på medelvärme. Lägg i tärnad paneer/tofu/halloumi samt bönorna och låt allt bli varmt
När jag tänker på indisk mat så tänker jag direkt på alla de härliga kryddblandningar som finns. Jag tyckte att det blev en väldigt god gryta, och man kan välja själv om man vill ha både tofu och kikärtor, eller bara kikärtor/tofu
Paneer är en indisk ost som går att steka och som påminner lite om haloumi. Jag har för mig att den ursprungliga varianten innehöll tofu, men eftersom jag inte gillar tofu så bytte jag ut den mot paneer
Aloo Palak – Indiskgryta med spenat, potatis och kikärtor. Det är absolut den indiska rätten jag hör flest prata gott om och som jag gång på gång ser folk beställa på restauranger
Indisk Cashew Kormagryta. Ni som har testat mina tidigare indiska grytor kommer att älska denna. Denna gryta är hellyckad, om ni gillar smakrika grytor det vill säga
Gobi Motor – Indiskgryta med blomkål och ärtor. Om du inte gillar saffran kan det bytas ut mot gulcurry för en liten annan och mer klassisk indisk touch
En värmande och mustig vegetarisk currygryta. 1 block Tofu naturell. Klyfta lök, dela upp broccoli i lagom stora buketter, skär paprika, skiva morotsslantar ca 4mm tjocka och skär tofublocket i kuber. När kokosmjölksgrytan småsjudit i 5 minuter så lägg i tofukuberna och paprikan och låt dem koka med. Efter ytterligare 5-10 minuter häll i löken och morötterna och låt grytan fortsätta sjuda tills du är nöjd med konsistensen. 1 block Tofu naturell