Hetta upp olja i en gryta. Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. En god och kryddig linsgryta med indiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl gröna linser1 gul lök, hackad2 morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt morötterna och låt puttra i 10 min till
Hetta upp kokosolja i en rymlig gryta och fräs kryddor och currypasta under omrörning helt kort. Morötter, vitlök, lök, gurkmeja, ingefära och curry är alla exempel på mat med högt IFD-värde
Den här färgglada, indiskarotfruktsgryta var jättegod. Vi serverade grytan med chapatibröd, två sorters chutney (se recept här, här och här) samt en kall sås med mynta och rödlök (se nedan)
Riv morötter och palsternacka grovt. Gjorde denna mumsiga gryta på det som fanns i kyl och skafferi. 2 morötter. Slå i grytan och låt puttra 10-15 minuter till. 2 morötter 1 gul lök
Bryn grönsakerna och frukten i en gjutjärnsgryta. Smaka av grytan med salt och peppar. Låt puttra i grytan med lock tills kycklingen släpper från benen, i cirka 30 minuter. 2 st morötter. 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering). 1 st Majskyckling 2 st gula lökar 2 st potatisar 2 st morötter 2 st röda äpplen, söta 4 st vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 msk ingefära, riven 5 st kardemummakärnor, hela 1 dl vatten 1 tsk garam masala 2 tsk currypulver salt och peppar, efter smak 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering) koriander, hackad