En mustig indiskgryta med kyckling, potatis, tomatsås och grädde. Till skillnad från de flesta indiska grytor så innehåller den få ingredienser och är ganska lättlagad
Blanda korianderfrö, spiskummin, garam masala och chiliflakes i en skål och ställ åt sidan. 1garam masala. 1varmt vatten, ca 50 graderIndiskgryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Finhacka en rödlök, blanda med vanlig naturell yoghurt och krydda med Garam Masala och salt. Servera med ris, naanbröd och raitaJag brukar göra enklast möjliga raita som är supergod till het Indisk mat
Blanda korianderfrö, spiskummin, garam masala och chiliflakes i en skål och ställ åt sidan. 1garam masala. 1varmt vatten, ca 50 graderIndiskgryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Garam masala är absolut en favorit bland de indiska kryddblandningarna och tillsammans med saffran blev detta den godaste grytan med indiska smaker jag lagat
Förutom de uppenbara ingredienserna ärtor och halloumiost så finns det självklart en del goda kryddor i grytan, det är ju faktiskt indisk mat vi talar om
Strö över garam masala, pressa över lime och smaka av med ev mer salt. 1 tsk garam masala. 400 g fast potatis, i stora tärningar 1 blomkålshuvud, i buketter och stora tärningar 1 stor gul lök, i tunna skivor 1 msk riven ingefära 4 klyftor vitlök, rivna 2 tsk spiskummin 1 tsk mild chilipeppar 1 tsk gurkmeja 1 tsk korianderpulver 400 g finkrossade tomater (1 burk) 2 gröna chilifrukter 1 tsk garam masala 0,5 lime 1 kruka koriander, finhackad salt och peppar neutral rapsolja att steka i