Kan ju inte försitta ett tillfälle att få bjucka lite gött vegokäk – och han är dessutom ett stort fan av indiskt så jag väckte upp mina gamla tikka masalaskills och snodde ihop den här grytan
Nu doftar det helt fantastiskt i grytan av alla kryddor. Indiskt tomatris som smakar fantastiskt. Lägg ett lock på grytan, koka upp och sänk sedan värmen
En av mina söner älskar curry och ville att jag skulle göra något gott till gårdagens hockeymatch, så det blev en spicy gryta med kyckling, receptet har jag inspirerats från en gammal sparad mattidning
Hetta upp oljan i en järngryta eller annan tjockbottnad gryta till medelhög värme och fräs kardemummakapslar, kryddnejlika, kanelstång och torkad chili någon minut under omrörning
Värm en stor gryta, med tillhörande lock där allt tål att sättas in i ugnen, på medelvärme. Tillsätt en skvätt olja i grytan och tillsätt den mixade pastan av rödlök, paprika och chili samt de mortlade rostade kryddorna och paprikapulver
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika
Linsgryta med svenska rotfrukter. 1 tsk kryddnejlika. Och eftersom basråvarorna är svenska rotfrukter och linser så kommer man undan med en stor gryta för ca 6-8 personer eller ett gäng matlådor för en mycket billig peng. 1 tsk kryddnejlika