Tillsätt kokosmjölk och rör ihop och låt koka i några minuter. Kan ju inte försitta ett tillfälle att få bjucka lite gött vegokäk – och han är dessutom ett stort fan av indiskt så jag väckte upp mina gamla tikka masalaskills och snodde ihop den här grytan
Ta i potatis och blomkål, rör om och blanda ner kokosmjölk och vatten. I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indiskblomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
1 dl kokosmjölk. 1 dl crème fraiche (kan ersättas med kokosmjölk). Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Röda linser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan. Tills man kan köpa paneer i affären (eller jag tar mig för att göra egen) så gör jag daal, en indisklinsgryta
Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna
Kan även göras som gryta och serveras till ris. Avsluta med att hälla i burken med kokosmjölk. Ingredienser 4 port1 medelstor gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk spiskummin1 tsk garam masala (ev kanel ifall garam masalan ej innehåller kanel)½ tsk malen ingefära½ tsk gurkmeja500 g krossade tomater0,5 l grönsaksbuljong (eller 0,5 l vatten + 1 grönsaksbuljongtärning)2 dl gröna linser1 msk riven ingefära1 burk kokosmjölkGör så här
Detta är en riktig härlig och smakrik kycklinggryta som värmer gott. Det är verkligen en massa kryddor i den och grytan vinner då på att få småputtra en längre tid på spisen så att alla kryddor kommer till sin rätt
Bryn kycklingen i olja några min i en gryta. 1 burk kokosmjölk, 400 ml. Tillsätt 1 dl vatten och kokosmjölk. 1 burk kokosmjölk, 400 ml 3 msk mango chutney
Garam masala + kokosmjölk = sant. En värmande linsgryta med indiska smaker. De gröna linserna är basen i denna fantastiskt goda gryta men den är inte ensam om att göra det fantastiskt
Bryn kyckling och blomkål hastigt i en panna och tillsätt dem sedan till currygrytan. Häll på tomaterna och låt koka ihop lite innan du även tillsätter kokosmjölken och grädden