En mustig indiskgryta med kyckling, potatis, tomatsås och grädde. Till skillnad från de flesta indiska grytor så innehåller den få ingredienser och är ganska lättlagad
gurkmeja. 1varmt vatten, ca 50 graderIndiskgryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Tillsätt gurkmeja, spiskummin och linser. Servera grytan med en klick yoghurt och bröd. Det blev inte alls så chili-hot som jag trott, utan istället en ganska mild gryta
Surfat runt och tittat på ett gäng recept och det indiska bidraget blev såhär. Visade sig att sambon inte var så förtjust i p-nackor men gillade ändå smaken på grytan
gurkmeja. 1varmt vatten, ca 50 graderIndiskgryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Just här hittar du bland annat gurkmeja, spiskummin och koriander, smaker och kryddor som kan värma och pigga upp den mest frusna vintersjälen som just kommit hem från en lång cykeltur från jobbet
Servera med ris kryddat med lite gurkmeja och en god sallad. Kan ju inte försitta ett tillfälle att få bjucka lite gött vegokäk – och han är dessutom ett stort fan av indiskt så jag väckte upp mina gamla tikka masalaskills och snodde ihop den här grytan
Tillsätt koriander, chilipeppar, gurkmeja och generöst med svartpeppar och en nypa salt. 1 tsk gurkmeja. 400 g fast potatis, i stora tärningar 1 blomkålshuvud, i buketter och stora tärningar 1 stor gul lök, i tunna skivor 1 msk riven ingefära 4 klyftor vitlök, rivna 2 tsk spiskummin 1 tsk mild chilipeppar 1 tsk gurkmeja 1 tsk korianderpulver 400 g finkrossade tomater (1 burk) 2 gröna chilifrukter 1 tsk garam masala 0,5 lime 1 kruka koriander, finhackad salt och peppar neutral rapsolja att steka i