Indisk fiskcurry recept

När köket doftar himmelskt

När köket doftar himmelskt

Det kan vara lönt att köpa färdiga kryddblandningar när det gäller indiska och thailändska tycker jag då det är oftast svårt att ha så mycket olika kryddor hemma

Indisk fiskcurry

Ingredienser - 4 portioner. 750 g filé av braxen eller öring. 0,5 dl riven kokos. 4 tsk kumminfrön. 2 tsk fänkålsfrön

Indisk fiskcurry m aubergine & sötpotatis

Ibland blir jag galet sugen på indiska smaker. Då menar jag inte mat från en indisk restaurang i Sverige, eftersom jag inte tycker de har så mycket gemensamt med den goda indiska mat jag ätit i New Delhi under mina flygvärdinnedagar

Indisk fiskcurry

Hetta upp woken på medelvärme. Lägg i kokosen och rosta den under omrörning tills den är gyllengul, ca 1 minut

Fiskcurry

Skärfisken i mindre bitar. Mixa kokos, chilipulver, koriander, spiskummin och 1 msk hackad lök tillsammans med vatten till en slät smet