Tillsätt purjolök, lök, äppelklyftor, curry, tomatpuré, pressad vitlök, soja och buljong. Häll milda flytanda margarin i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
I den här indiskacurrygrytan får blomkålen spela huvudrollen tillsammans med potatis. Den som vill få en mildare och rundare smak tar lite yoghurt till curryn
Mustig och kryddig indisk gryta med röda linser som smakar underbart gott. 4-6 portioner 3 dl röda linser 1 gul lök 2 morötter 2 tomater 1 msk tomatpuré 1 bit ingefära 4 st vitlöksklyftor 1-2 st chili (torkad eller färsk funkar bra) 2 dl kokosmjölk (kan uteslutas och ersättas med vatten eller grädde) 1 tsk spiskumminfrön (spiskumminkrydda funkar också bra) 1 tsk chilipulver (kan ersättas med paprikapulver om man vill ha en mild gryta) 1 tsk gurkmeja 1 tsk korianderpulver 1 tsk garam masala 3-4 msk olja eller ghee till stekning Salt & peppar Ca 5-6 dl vatten TIPS. Om du har svårt att få tag i alla kryddor kan de istället ha 2 msk curry i grytan
I början av veckan experimenterade jag med panir, indisk färskost, som jag under mina ungdomsår som vegetarian ofta tillverkade och stekte i smör och curry
knappt ½ tsk mildcurry. Men det är synd att ta ett jättesprång över hela Asien och missa indisk mat. I med alla kryddorna och fräs så det verkligen luktar indisk mat köket