Serveras med chapatibröd eller basmatiris. När den godaste indiska maten är den en själv lagar, då vet en att Malmös utbud av indisk mat är under all kritik
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. En god och kryddig linsgryta med indiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013)
Chapati är alltså ett indiskt bröd som man steker i stekpannan. Himla gott till indiska grytor. Ramlade över ett spännande recept på Instagram som ni ska få kika på lite senare
Idag valde jag lamm/kycklingcurries med chapati och J rullar med kyckling. Indian Street Food började som foodtruck, men nu har de också en restaurang med den allra godaste indiska lunch man kan tänka sig
Ni som har testat mina tidigare indiska grytor kommer att älska denna. Servera gärna med en klick crème fraiche/turkisk eller grekisk yoghurt/sour supreme samt basmatiris, naan eller chapati
Chapatibröd brukar jag baka ibland när vi ska käka indisk mat. Bröden ska egentligen bakas med ett speciellt chapatimjöl, eller siktat grahamsmjöl, men jag bakar mina med vanligt vetemjöl, för jag tycker att det blir godare
Dahl är en indisk gryta som brukar innehålla linser, kikärtor eller bönor. Strö lökblandningen över kokosnötsdahlen och servera med naan, chapati eller basmatiris