Det vankas indiskt ikväll. En indiskafton. Den när man kommer hem efter en arbetsdag, frusen in i märgen, medveten om att kylen ekar tom och måste plugga
Ikväll ska vi ha Indiskafton hemma hos oss, så just nu står naanbröd på jäsning, smink och kläder håller sig till temat, namnskyltar på hindi är skrivna
Detta bjöd vi våra vänner på häromkvällen när vi hade en indiskafton hemma hos oss. Ajmo/Ajwainfrön (carom seeds på engelska) som används i den här rätten är precis som många andra indiska kryddor mycket nyttiga
Idag tog jag verkligen ut svängarna och gav mig på Indiskt. Nu kan jag indiskt oxå. Visst, man kan köpa jättegoda kryddblandningar från Santa Maria och bara blanda med lite cocosmjölk, sen är det klart men jag ville göra min egna variant
Ikväll blev det indiskafton här hemma, och OJ vilken god gryta jag fick till. Att servera bröd till en gryta tycker jag alltid är trevlig och när det är en gryta med indisk touch är ju naanbröd ett superbra alternativ
"Indiskafton""Nu bär det av till skogen"Kram 32 år och. Millan och MariaDet härliga med bloggvärlden är att man har kontakt med människor över hela landet
Mitt förslag är att vare sig ni har indiskafton eller ska äta annan mat, har fredagsmys eller bara plock före maten servera nyfriterade papadums (de kan även tillagas med gott resultat i mikrovågsugn) med en hemgjord underbar färsk grön chutney som du finner recept till på den här länken
Jag gör gärna chapati när jag ordnar en ordentlig indiskafton “with all the trimmings”. En äkta indisk curry har inte mycket gemensamt med det som de flesta uppfattar som indisk mat