Skala och hacka löken fint. 700 g oxfilé. 1 st schalottenlök. Skär köttet i fyra lika stora bitar. Krydda med salt och peppar och bryn runt om i smör i stekpanna
Hacka champinjoner och lök. Putsa bort senor från oxfilén. 600 g oxfilé. 2 schalottenlökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 kyld smördeg à 400 g ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk dijonsenap Svampröra. 250 g champinjoner 2 schalottenlökar 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk hackad färsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 75 g Arla® färskost naturell
Finhacka lök och champinjoner. Ta ut och låt det inbakade köttet vila en stund. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
Skala löken och vitlöken samt tvätta champinjonerna. Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Hacka lök, svamp och rökt skinka i mycket små tärningar
I stället för att baka in köttet tillagade jag det i ugnen utan smördeg, och smördegen serverade jag separat tillsammans med duxelle (finhackad svamp, lök och örter) i form av en quenelle
Huvudrättens inbakade biff med rotfruktsbakelse och rödvinsreduktion smakade suveränt, helt underbart att sätta kniven i det frasiga höljet, men köttbitarna kunde nästan varit lite mindre för detta är verkligen en mättande rätt
En sak som vi nu insåg var att det måste vara små smakportioner - Anders inbakadeoxfilé strök vi i sista sekund då vi insåg att vi helt enkelt inte skulle orka