Vecka kanten och lägg den i mitten ovanpå pirogen, som till en inbakad pizza. Blanda med fint tärnad lax, dill, persilja, chilisås och crème fraiche i en skål
Till förrätt blev det inbakad chevre i parmaskinka. Till varmrätt var det Fylld lax med chevreost med ringlad honung, vittvinsås och potatis och kokta grönskaer(Går oxå att köpa färdig på Fiskexporten, ifall tiden är knaper)4 personer4 laxfiléer200 gr chevreostsalt och pepparhunungGör så här. 3 dl fiskbuljong (vatten + tärning) 1 dl torrt vitt vin 1 msk hackad gräslök/dill 1 msk matlagningsgrädde 2 tsk maizena salt vitpepparVispa ihop alla ingredienser till såsen och sjud några minuter. 4 laxfiléer
En sak som vi nu insåg var att det måste vara små smakportioner - Anders inbakade oxfilé strök vi i sista sekund då vi insåg att vi helt enkelt inte skulle orka
Klipp eller skär löken och dillen. Kavla ut smördegen (tillräckligt mycket för att nå runt laxen). Blanda stenbitsrom, creme fraiche, ägghack, dill och lök
I tisdags åt vi denna goda lax som utan tvekan var den godaste laxen jag lagat. Jag tröttnar på den ugnsbakade varianten med lite salt, peppar och citron så därför livade vi upp en vanlig tisdag med en godare lax