Skala och hacka löken och champinjonerna och bryn det i en stekpanna. Tog en sväng till ICA innan Wiktors innebandymatch och väl där bestämde jag mig för att det fick bli inbakadfläskfilé
Ingredienser 1 st stor fläskfilé - 600 g lite olja - t ex solrosolja havssalt och färskmalen peppar 125 g champinjoner - finhackade 100 g shiitakesvamp - delad i halvor 20 g Smör Färs 400 g kalv- och fläskfärs 1 st äggula - spara vitan till pensling 1 st lök - finriven 1 st knivsudd riven muskot havssalt och färskmalen peppar 2 msk Vetemjöl 0
, Smör i en gryta, låt smälta o bli gyllenbrunt, lägg i den finhackade löken och låt den bli mjäll. Helstek fläskfilén tills den fått fin färg runt om, krydda med salt, peppar, och ev grillkrydda
Åh, vad jag blev nervös, hade det där köttet i frysen, fast det var bara några veckor sedan den stackars grisen ändade sina dagar och inte förrän jag plockade fram köttet och tinade det, insåg jag att det var faktiskt en vanlig filé, typ fläskfilé, men mörkare till färgen
Klipp upp bacon smått och hacka löken och stek detta i omgångar. Rör ner vitlöksosten i grädden och låt koka upp, smaksätt med garlic och svartpepparkrydda efter eget behov, lägg i bacon och löken samt red såsen till en tjock konsistens