Nu äter ju långt ifrån alla ibericogrisar uteslutande ekollon, men just ibericogrisen, uppvuxen på ”bellota” eller inte, är överhuvudtaget känd för sin goda smak
Beroende på hur ibericogrisen föds upp ger den olika sorters kött, där det exklusivaste är när den fötts upp frigående med en föda på enbart ekollon, bellota, som ger ett mörkt mört kött med insprängt välsmakande fett
Denna med märkningen de porc negre, alltså från den svarta grisen (typ kusin med Ibericogrisen). Här kommer huvudrätten från vår knytismiddag vi hade för ett tag sedan
Mia Troberg Elonq 1 st hel gris , ekologisk Ibericogris. 1. Förbered örtoljan och fyllningen. Örtoljans ingredienser läggs i en mixer och mixas till en slät konsistens
Den ändra rätten utgjordes av träkolsgrillad nacke av ibericogris. Elizabeth Shoen. Med anledning av Elizabeth Schoens och Yalumbas besök i Sverige hade jag glädjen att av njuta en mycket trevlig lunch på Pubologi i Gamla stan