Bakade lite mumsigt goda frallor till frukost idag. Rörde ihop degen i en bunke igår kväll och lät bunken med degen jäsa i kylen över natten, imorse så klickade jag ut degen på en plåt och sedan skjuts in i ugnen och efter en så där 14 minuter hade jag härligt nybakade frallor till frukosten
I lördags mötte jag upp en vän på Ip klockan 8. 30 på morgonen. Dags att springa 5 km-rundan. Jäklar va jobbigt det va, men det va riktigt roligt och så skönt efteråt
Så fort veckorna går, det är nästan så man inte hänger med. Men det är bara att gilla läget, vi är ju på väg in i en underbar tid med sol och värme… nu är den inte långt borta
Hurtbullar. SoppaMatbrödUnder 30 minuter Hurtbullar. Nu när sommarvädret fortsätter vara något av en besvikelse, så fortsätter vi att mumsa i oss soppor av alla de slag
I boken fick fröbröden namnet ”hurtbullar” eftersom att de är så nyttiga . Foto. Eva Hildén. Jag vill påminna och tipsa om de här fantastiska småbröden
Det finns många möjligheter med slätbullar/släta bullar. Fyll dem med en god kräm eller sylt, pensla med smör och rulla i socker eller skär av toppen fyll med mandelmassa och toppa med grädde och du har en semla
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
Magen bestämde sig för att göra mig sängliggandes i flera dagar. I söndags kom jag ut och fick lite frisk luft iaf och nu hoppas jag att jag är helt på benen igen