Ingredienser. 1 burk kikärtor2-4 msk Tahini (rinnande sort)saltNymalen svartpepparsaft från minst en citron1- 6 tsk malen spiskummin1 stor knippe finhackad koriander1 pressad vitlöks klyfta1-3 msk olivoljaGör så här
Sara, min fru älskar humus, så vi utgick från det och kylens grönsaker till dagens middag. Vill du förenkla det ännu mer så kan du såklart köpa färdig humus
Humus. Humus. Gör biffarna till kakstorlek så passar de perfekt som ett mättande alternativ vid mellis. Eller styckfrys biffarna innan stekning för att kunna ta fram och steka på vid ett annat tillfälle
Att se alla dessa rostade nötter, röror, humusar, grönsaker gör mig lycklig i hela kroppen. Renée Voltaire resturangen i Stockholm inspirerar mig varje gång jag är där till att vilja äta nyttigare, jag älskar all den sortens mat och önskar jag han laga liknande mat till varje måltid
Humus. Börja med humusen. Är humusen för tjock kan man tillsätta lite vatten. Dofta över spiskummin vid serveringen (den ska alltså inte blandas i humusen)
Den rosa lilla röran till vänster i bilden ovan är rosé humus. I lucka 13 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett erbjudande med tre meze-röror och en påse krispiga pitachips från Bosphorus
Till huvudrätt blev det ännu mera kalkon som serverades på en bädd av humus och tahini. Nu börjar det dra ihop sig, på lördag åker jag hem till föräldrarna i Finland och stannar där till den 30
Rostade kikärtor med aubergine och granatäppeldressing (i mitten), falafelbullar, hirsallad med tranbär, plommon och aprikos, handrullade vinbladsdolmar med julkryddor, fattier – filodeg med spenat, 6 olika röror – Ezme, Rosé humus, Olivröra, Aubergineröra, röd linröta med persilja, Humus
I vårt rum ingick att man fick vara i loungen så vi gick dit en sväng innan middagen, där fanns en buffé med massa rolig mat som humus, falafel, pitabröd och olika röror och friterade räkor mm
Den här röran kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern. Den passar utmärkt som tillbehör till kött och kyckling, gärna till grillat eller som förrätt tillsammans med bröd och oliver