Hummersås med vitt vin recept

Enkel hummersås

Enkel hummersås

Sila bort löken eller mixa såsen slät med en stavmixer. Rör i vittvin och sedan fiskbuljong (eller vatten och rör ut fiskbuljongtärning)
Ugnsstekt lax med hummersås

Ugnsstekt lax med hummersås

Ett jättegott vittvin som passade utmärkt till fisken. Nu bjöd vi på ugnsstekt lax medhummersås. Hummersås
Färsk pasta med lax i hummersås

Färsk pasta med lax i hummersås

Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Len sås med lite sting från cayennepeppar
Laxfilé med hummersås

Laxfilé med hummersås

Lägg laxen på en plåt med bakpapper och krydda med salt och peppar. Koka ihop grädde, fond och vin i 5 minuter. Red av med redning och koka i 3 minuter. 1 dl vittvin
Ugnsbakad lax med hummersås

Ugnsbakad lax med hummersås

Koka ihop vin, buljong, fond ca. Hummersås. Hon hade idag med sig ett helt lass godsaker och det var minsann inte helt lätt att välja bland alla frestelser, vi kände oss nästan som när vi var små och köpte godis i tjollan "två såna, tre såna och en sån - hur mycket har jag nu kvar på en krona
Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda med salt och seafood & fishkrydda eller en annan kryddblandning som passar till fisk
Hälleflundra med hummersås

Hälleflundra med hummersås

Rör i vittvin och sedan fiskbuljong (eller vatten och rör ut fiskbuljongtärning). Smaka av hummersåsenmed salt och peppar innan servering
Färsk pasta med lax i hummersås

Färsk pasta med lax i hummersås

Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Len sås med lite sting från cayennepeppar
Fiskqueneller Gädda med hummersås

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Ställ formen direkt på bordet och servera medvitt bröd till att suga upp såsen med. Hummersåsen. Krossa klorna med en nötknäppare
Räkpasta med chili, dill och hummersås

Räkpasta med chili, dill och hummersås

Blanda ner finhackad dill och smaka av med salt och peppar. 500 g pasta 500 g räkor med skal (ca 200 g skalade) 1 röd chilipeppar 1 gul lök 1 msk sambal oelek finhackad dill salt och peppar matolja till stekning SÅS. 1 dl vittvin 2 dl grädde 2 msk hummerfond GÖR SÅ HÄR. Koka vin, grädde och hummerfond i 5-6 minuter. 500 g räkor med skal. 1 dl vittvin
Räkor i hummersås

Räkor i hummersås

Tillsätt de hackade hummerskalen, tomatpurén och vitvinet och fyll på med vatten så det täcker. Servera med nykokt pasta
Lax i foliepaket med hummersås

Lax i foliepaket med hummersås

Häll i vinet och låt det småputtra ett litet tag. Hummersås. Lägg på laxen och krydda med peppar. Krydda med peppar och salt
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Lax i hummersås. I med grädde, vin, vatten och buljongtärning. Risotto med sparris, räkor och hummer. Slå över vinet