Häll i grädde, crème fraiche och hummerfond och koka upp. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 2½ dl crème fraiche. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner
Nu bjöd vi på ugnsstekt lax med hummersås. Hummersås. Ugnsstekt lax med hummersås och kräftströssel, duchesspotatis och chilifrästa haricots verts12 portUgnsstekt lax12 bitar laxfilé från Börtnan (ca 2,2 kg hel)salt och peppar Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. 8 dl crème fraiche 6-8 msk konc hummerfondpressad saft av 1 lime3 pressade vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek1 kruka dill½ dl muscovadosocker1 dl vitt vin½ dl tomatpurésalt och pepparBlanda allt i kastrull och koka upp, låt puttra en stund
2 dl cremefraiche. 2 dl cremefraiche. Gokväll. Hoppas ni alla haft en fin helg. Här på Öland har vi verkligen haft riktigt toppenväder med strålande sol och lite mer ljumma vindar än tidigare
Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås. 2 dl cremefraiche1 dl vitt vin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 2 dl cremefraiche. 100 g creme cheese