Hummersås creme fraiche recept

Hummersås med stenbitsrom

Hummersås med stenbitsrom

2 dl crème fraiche. 12 dl crème fraiche 2 msk hummerfond 1 tsk senap 1 krm svartpeppar 1 pressad vitlöksklyfta 100 g stenbitsrom Klippt dillBlanda alla ingredienserna i en skål
Hummersås med stenbitsrom

Hummersås med stenbitsrom

2 dl crème fraiche. Blanda alla ingredienserna i en skål. Vill du ha en tunnare sås kan du blanda ut den med lite mjölk
Torsk i ugn med hummersås

Torsk i ugn med hummersås

Blanda samman cremefraiche, hummerfond räkor och dill. Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig cremefraiche
Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar

Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar

Häll i grädde, crème fraiche och hummerfond och koka upp. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 2½ dl crème fraiche. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner
Lax under crème fraichetäcke

Lax under crème fraichetäcke

Bred crème fraiche över, ca 5 mm. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsform. Lägg laxsidan med skinnsidan nedåt
Lax i hummersås

Lax i hummersås

Koka upp grädde, cremefraiche, vatten, fond, buljongtärning, fransk senap och citronsaft. 2 dl cremefraiche. 2 dl cremefraiche
Ugnsstekt lax med hummersås

Ugnsstekt lax med hummersås

Nu bjöd vi på ugnsstekt lax med hummersås. Hummersås.   Ugnsstekt lax med hummersås och kräftströssel, duchesspotatis och chilifrästa haricots verts12 portUgnsstekt lax12 bitar laxfilé från Börtnan  (ca 2,2 kg hel)salt och peppar Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. 8 dl crème fraiche 6-8 msk konc hummerfondpressad saft av 1 lime3 pressade vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek1 kruka dill½ dl muscovadosocker1 dl vitt vin½ dl tomatpurésalt och pepparBlanda allt i kastrull och koka upp,  låt puttra en stund
Ugnsbakad lax i hummersås

Ugnsbakad lax i hummersås

Koka ihop vatten, grädde, cremefraiche och fond. Här fick det bli en variant i ugnen med hummersås, den här rätten var verkligen inte fy skam
Torsk i hummersås

Torsk i hummersås

Tillsätt cremefraiche, mjölk och hummerfond. Tina torsken så att du kan skära den i portionsbitar. Salta dem lätt
Fiskgratäng med torskrygg i hummersås

Fiskgratäng med torskrygg i hummersås

2 dl cremefraiche. 2 dl cremefraiche. Gokväll. Hoppas ni alla haft en fin helg. Här på Öland har vi verkligen haft riktigt toppenväder med strålande sol och lite mer ljumma vindar än tidigare
Queneller med hummersås

Queneller med hummersås

Servera quenellerna med hummersåsen, kokt pressad potatis och grön sparris eller sockerärter. Skölj fiskfiléerna
Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås. 2 dl cremefraiche1 dl vitt vin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 2 dl cremefraiche. 100 g creme cheese
Vit fisk med apelsin- och hummersås

Vit fisk med apelsin- och hummersås

Blanda i en låg vid kastrull lätt crème fraiche, hummerfond, ljus redning, mjölk och apelsinskal. 5 dl lätt crème fraiche
Ugnsbakad lax med hummersås

Ugnsbakad lax med hummersås

Koka ihop vatten, hummerfond, crème fraiche och senap i en kastrull. Att servera med krämig hummersås är faktiskt grymt god komfortmat
Lax med hummersås och vitkålsgratäng

Lax med hummersås och vitkålsgratäng

Koka upp fond, vatten, créme fraiche, grädde och. Lax i hummersås med vitkålsgratäng. 1 dl lätt créme fraiche. 1 dl lätt créme fraiche