1 vitlöksklyfta. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Rör smöret och rör ner hackad basilika och vitlök, smaka av med salt och peppar. ) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Laga till hummer kan man ju göra på olika vis, oftast så har vi bara låtit dom få ett uppkok på spisen för att sedan hugga in med skaldjurskniv, gaffel och nötknäckare och doppat köttet i smält smör eller Rhode Islandsås med vitlök
Smaken påminner om vitlök men inte lika skarp. Ett fantastiskt frächt sätt att använda hummer på. Sältan från hummern och beskan från grapefrukten lirar väldigt bra med sötman från honungen
Skala vitlöksklyftan. Första gången man tillagar hummer faktiskt. Mixa fänkål, smör, persilja och citronsaft till ett slätt smör, pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar
Blanda rumstempererat smör, hackad persilja, riven vitlök och rivet citronskal med ströbrödet. Börja med att klyva din hummer på mitten, på längden, genom att trycka knivspetsen genom huvudet och jobba ned mot stjärten