Hummer thermidor recept

Hummer Thermidor

Hummer Thermidor

Gratinerad hummer har jag gjort förr men aldrig ”orginalet”. Receptet är en förenklad version av Homard Thermidor á la Julia Child som jag hittade på bloggen Öhmans Mat & vin
Hummer Thermidor

Hummer Thermidor

Hummer Thermodor har fått sitt namn efter den elvte månaden i kalendern efter franska revolutionen och skapades enligt sägnen för Napoleon själv
Hummer thermidor

Hummer thermidor

Skär hummerköttet i tärningar. Efter en minut, sätta hummer köttet, rör om försiktigt. I en ugnsform, ordna hummerköttet och svamp, och täck med sås
Krabba Thermidor

Krabba Thermidor

Stek den hackade löken i lite olivolja på svag värme så att löken inte bränns. Rör om då och då. Detta ska ta cirka 10 minuter

Dyra & krångliga Nyårsmenyn 2015

HummerThermidor. Tjusigt och traditionellt till nyår är hummer och det blir inte mer klassiskt än. Mina tips på nyårsmenyer i olika pris- och ambitionsnivåer med passande viner brukar vara populära så här års
Krabbrisotto

Krabbrisotto

Det finns i och för sig ett undantag tycker jag, HummerThermidor, den franska klassikern. Vad tycker ni om kombinationen ost och skaldjur

För-nyår minsann

Så mamma gick all out med hummerThermidor till förrätt, vildand till varmrätt, som hon anrättade rosa för min skull (och ja, jag åt de rödaste bitarna – så gott) och en flaska riktigt gott rött vin
Skaldjursmiddag deluxe!

Skaldjursmiddag deluxe!

Hummern tillagade vi a’la Thermidor med cognac, svamp, grädde och ost – en riktig klassiker i både mammas och mitt kök

Hummer Thermidor

Snurra runt hummern, räta ut stjärten och klyv åt andra hållet. Fräs hummerköttet i smör ett par minuter

"Hummer ovan molnen, men det är till torsken jag längtar!"

Kommer ni under lämplig årstid, t ex till charmiga fiskstaden Bergen, så nobba alla erbjudanden om hummerThermidor, sjötunga à la någonting och gäddqueneller med ostronsås till förmån för den kokta västerhavstorsken med dess klassiska tillbehör