För det var faktiskt en hon med tanke på all rom vi hittade. Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Hjärnsmör och eventuell rom går direkt ner i kockens strupe. Chiligratinerad hummer. Jag har skrivit om chiligratinerad hummer tidigare, men då utan recept
Om hummern är norsk, skotsk eller från Bretagne och har romkorn under stjärten, kan några av dessa skrapas av och användas att dekorera med, alternativt sparar man de flesta helt att torkas försiktigt i ugn och sedan krossas för att användas som smak- och färgförstärkning i t
Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och rom före servering. hummer. sikrom. Hummerpannacotta. Servera med creme fracihe, citronklyfta, hackad rödlök, dill, rom och nymalen svartpeppar
Rensa hummern och hacka köttet. Garnera med creme fracihe, lax, räkor, rom, rödlök och dill. Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor
Västerbottensostplättar med rom och hummer. hummer. löjrom. Västerbottenstoast med hummerröra. Lägg upp på tallrikar och garnera med rom, rödlök, en klick crème fraiche och en citronklyfta
Jag köpte en hummer och en krabba nu eftersom jag inte åt någon till nyår och även om jag hade gjort det så brukar jag passa på när de rear ut skaldjur efter helgerna
Garnera med hummer och ta gärna vara på eventuell rom, som kan blandas i såsen. Däremot en tämligen simpel fryst amerikansk hummer, inhandlad till extrapris, samt spättafiléer (enbart överdelar nota bene