I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Gratinerad hummer tillhör en av våra favoriter och jag gör det ett par gånger om året när det ska festas till lite grann, för visst kan man äter hummer ofta och gärna med lite bubbel till
Lägg på räk/hummerröran och garnera med finhackad rödlök, dill och citron. finhackad rödlök. Toast skagen med hummer och räkor blev nyårsaftons förrätt
Lägg upp hummerköttet i portioner. Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. rödlök. Servera med t ex creme fraiche, räkor/skinka, grillkrydda, rom, rödlök och svartpeppar
Rensa hummern och hacka köttet. Garnera med creme fracihe, lax, räkor, rom, rödlök och dill. Vid servering, garnera med rödlök, rom, räkor och eventuellt dill
Hummern åt vi kall med avokadohalva, crème fraiche och så en kall sås som vi brukar ha till just hummer - Rhode Island med vitlök - som ni hittar receptet på här
Västerbottensostplättar med rom och hummer. rödlök, hackad. hummer. Lägg upp på tallrikar och garnera med rom, rödlök, en klick crème fraiche och en citronklyfta