Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
strössla med lite flingsalt, persilja och lite av osten som blev över in i ugnen strax efter hummern och efter några minuter har man ett väldigt gott tilltugg
Till en liten rätt eller förrätt är en halv hummer lagom perperson. Gratinerad hummer tillhör en av våra favoriter och jag gör det ett par gånger om året när det ska festas till lite grann, för visst kan man äter hummer ofta och gärna med lite bubbel till
När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Dela hummern - jag gör det med en spetsig vass kniv från huvudet och bakåt med hummerstjärten utsträckt
Det går åt en hummerperperson. Den här lasagnen är verkligen urgod, med färsk hummer, parmesan och ugnsrostade körsbärstomater i härligt fyllig hummersås
För det är så man gör, eller hur, om man inte köper den färdigkokt. Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer
Hummer (½ / per). Mjäll, fast och skivig ugnsbakad torsk som serverades med färsk hummer, smörpocherad fänkål och squash samt en smörsås smaksatt med färsk dill
Det lutar åt hummer och oxfilé, älskade klassiker som går hem hos de flesta. Ett tips på Champagne till tolvslaget är ”The Pleaser” från The Per Gessle Selection