Riv limeskal, ingefära och ost. Förrätten på nyårsafton blev en gratinerad hummer. Lägg allt i en bunke och pressa i limen och blanda i creme fraiche och majonäs
Blanda socker, olja, lime och chili. Hacka koriandern fint och blanda med yoghurt, honung och lime. rivet skal och saft av 1⁄2 st lime. rivet skal och saft av 1⁄2 st lime
Lägg allt i en bunke och tillsätt pressad saft av citron och lime. Skala humrarna, spar klorna hela till dekoration och skär övrigt hummerkött i mindre bitar
Nu bjöd vi på ugnsstekt lax med hummersås. Hummersås. Ugnsstekt lax med hummersås och kräftströssel, duchesspotatis och chilifrästa haricots verts12 portUgnsstekt lax12 bitar laxfilé från Börtnan (ca 2,2 kg hel)salt och peppar Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. 300-400 g kräftstjärtarstrimlat skal av 1 lime1 dl hackad persiljaev saltBlanda hackade kräftstjärtar, limeskal och persilja. 8 dl crème fraiche 6-8 msk konc hummerfondpressad saft av 1 lime3 pressade vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek1 kruka dill½ dl muscovadosocker1 dl vitt vin½ dl tomatpurésalt och pepparBlanda allt i kastrull och koka upp, låt puttra en stund. 300-400 g kräftstjärtarstrimlat skal av 1 lime
Krabba, hummer eller räkor smakar såserna också fint till. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Västerbottensostplättar med rom och hummer. lime. hummer. Mosa och på med lime, hackade kräftstjärtar (spara några till garnering), koriander, sweet chili och creme fraiche
Dessutom kör vi på hummer med vitlökssmakande Rhode islandsås, något som också hängt med ett tag. Det blir en smakrik morotssoppa med både kapris, tabasco och lime på ingredienslistan, den rökta fisken kan man välja precis vilken som, vi har haft både makrill och lax och båda smakar lika bra i