Gratinerad Hummer. Gratinerad krabba. Rensa klor och ben på hummerkött, och skär hummerstjärten i bitar. Servera den gratinerad krabban, eventuellt med klorna vid sidan av, med skivor av rostad baguette och en grönsallad att äta till
Skär försiktigt, tills hummern är helt delad. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern. 11 dl egen hummerfond (köpt endast 3 msk då den är mer koncentrerad). 12 msk riven ostKlyv hummern på längden. 1Lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper. 1Fyll hummern med stuvningen
Vi var egentligen ute efter hummer men men man får ta vad man får och krabba är inte fy skam, så det blev hem och koka krabba, vi får hoppas på bättre hummerlycka nästa gång vi vittjar
Ovan ett blandat fat med hummer, havskräftor, ostron, räkor och krabba. Ovan Krabba, som kanske inte är den allra bästa av skaldjuren men bra att ta med som en extra komponent
Jag använder hummer- och skaldjursfonder till jättemycket. 1-1½ l skal från kräftor, räkor, krabba eller hummer. 1-1½ l skal från kräftor, räkor, krabba eller hummer
Tillsätt sedan resten av skaldjuren utom krabban. När fisken är färdig efter bara några minuter drar jag bort grytan från värmen och tillsätter krabban som ju redan är färdigkokt
Jag köpte en hummer och en krabba nu eftersom jag inte åt någon till nyår och även om jag hade gjort det så brukar jag passa på när de rear ut skaldjur efter helgerna