rivet skal och saft av 1 citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Blanda ihop bean med citronsaft, skalriv och parmesan och vänd ned hummerköttet. Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Citron. Gratinerad hummer har jag gjort förr men aldrig ”orginalet”. Börja med att fräsa kantarellerna i lite smör och pressa över en skvätt citronsaft
Blanda rumstempererat smör, hackad persilja, riven vitlök och rivet citronskal med pofiber. Jag börjar med gratinerad hummer eftersom olika sorters skaldjur var det vi åt mest under resan
Koka upp vattnet och tillsätt salt (vattnet ska smaka riktigt salt) tillsätt socker, vin och citron. Lägg i hummern hastigt med huvudet först och sätt på lock
Så här gör du Citronhollandaise. Gratinerad hummer. Vispa äggulor, citronsaft, vatten, salt och peppar i en kastrull som står på medelvärme, eller i ett varmt vattenbad
Ett ekologiskt vitt aromatiskt vin med inslag av päron, krusbär, svartvinbärsblad och citron. Så himla fantastiskt god blev den här gratinerade hummern
Salta och peppra hummer och räkor. Skär hummerköttet i skivor och lägg i botten på en djup tallrik. Lägg ner räkorna och toppa med sparrisen och purjolöken och hummerklorna