Guacamole. Guacamole. 3 msk chunky salsa medium hot. 3 msk chunky salsa medium hot. . En variant på tortilla, det blir ju mest att man äter detta med kött men det blir lika gott med fisk eller skaldjur
Under middagen så hade vi lite provsmakning av de olika varianterna av dessa "Hot Sauces". Dels testade vi dom alla tre till förtugget, alltså korvar, nachos, guacamole och salsa, och dels så stänkte vi dropparna på huvudrätten, fajitas med entrecote
Till pajen hade jag även en egen gjort Guacamole, men de receptet sparar jag till imorgon. 4 msk sweet chili (eller salsa medium eller hot, som på original receptet). 4 msk sweet chili (eller salsa medium eller hot, som på original receptet)
Jag serverade med hemgjorda tortillachips, guacamole, gräddfil och rödlök. Texas no bean chili 6 portioner1 kg nötkött (fransyska, nötbog, nötytterlår, högrev)2 stora gula lökar3 vitlöksklyftor2 buljongtärningar av typen mörk oxbuljong1 burk krossade tomater (Mutti)5 dl mörk öl 2,5 dl ljus öl2 dl rödvin3 chilifrukter av olika slag (jag använde habanero, hot banana och hot lemon)2 tsk chipotlepulver2 krm spiskummin1 msk paprikapulver25 g mörk choklad1 dl gräddelite vatten vid spädning om grytan kokar torrtsalt, svartpeppar, råsockerAnsa köttet från senor och fett
Ingen taco är komplett utan en bra guacamole. Ni som läst några av mina tidigare inlägg vet att jag gillar min guacamole utan chili och vitlök – det är förvisso också gott men hellre då om man bara har den för att dippa chips i, hettan kommer vi få ändå