Vi har och storhandlade mat i morse och då sprang jag på havrekärnor. Det är helt enkelt kärnan från havre som pressats ihop och blivit små knapriga bitar – perfekta att ha till frukostyoghurten eller vad man nu äter till frukost
Med ljummen honungsrostadhavre till frukostfilen1 liter havregryn ( jag hade hälften fiberhavregryn)1 msk kanelblandas ihop med en nypa salt1 dl vatten1 dl flytande honung2 msk rapsolja röres ihop och tillsätt havregrynen. 1 liter havregryn
Blanda de torra ingredienserna med varandra (havregryn, kanel och salt). 5 dl Havregryn. 5 dl Havregryn. En ny liten favorit som står i en glasburk i mitt kök nu och strösslas lite här och där
Havre & honungsbröd. Koka upp havregryn under omrörning med ungefär hälften av vattnet. 3 dl havregryn. Honungsrostade morötter, 4 port. 3 dl havregryn
Till min vita chokladmoussetårta serverade jag blåbär och honungsrostadhavre med smak av kanel. En enkel dessert att göra, mycket god och jag har redan hunnit variera på flera sätt