Idag gick jag upp lite tidigare och gjorde hommus till frukost, mmm så gott. (Mina pojkar ligger fortfarande och sover ♥)Hommus är på svenska kikärtsröra och den är populär i hela mellanöstern
Förätit dig på hommus. Trött på baba ganoush. Prova då denna superenkla och lyxiga kronärtskockspurén. Perfekt på mackan, till pastan, att dippa grönsaker i, som tapas eller varför inte på pizzan istället för tomatsås
Vi försöker äta mera grönt och nyttigt, även om barnen är svårflörtade. Vi vuxna kör i alla fall på den given och hoppas att det ska släppa även för barnen så att vi kan äta helt samma mat framöver
Jag hade också en lös hommus till, gott med något som bryter av. När jag upptäckte mungbönsbiffarna var det fenomenalt, bara att blötlägga ngn dag och mixa – biffar utan ägg eller mjöl
Dryga ut lite med olivolja eller creme fraiche om hommusen blir för fast i konsistensen. 4 dl kokta kikärtor2 msk olivoljasaft av knappt 1/2 citron1/2 tsk salt (smaka er fram