Hollandaisesås recept

Hollandaisesås

Hollandaisesås

Hollandaisesås är en jättegod sås till fisk. Under receptet nedan har jag skrivit hur du räddar din hollandaisesås (eller bearnaisesås)
Enkel hollandaisesås

Enkel hollandaisesås

Enkel hollandaisesås. 150 g smör. 2 äggulor. 1/2 msk pressad citronsaft. 1/2 msk vitvinsvinäger. 1 krm salt. 1/2 krm malen vitpeppar
Hollandaisesås à la Morberg

Hollandaisesås à la Morberg

250 g smör. 13 äggulor. 12 msk äppelcidervinäger. 10,5 citron, saften. 1salt och vitpeppar. 1250 g smör 3 äggulor 2 msk äppelcidervinäger 0,5 citron, saften salt och vitpepparSmält (skira) smöret
Hollandaisesås och vitvinsås till fina fisken!

Hollandaisesås och vitvinsås till fina fisken!

Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Det funkar inte att värma den här såsen, inte för mig i alla fall så ät den direkt eller ljummen
Hollandaisesås - se & gör

Hollandaisesås - se & gör

Smält smöret och håll temperaturen på ca 50 grader. Blanda äggulor och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 50 grader
Hollandaisesås

Hollandaisesås

Servera Hollandaisesåsen direkt när den är varm. Tycker du Hollandaisesåsen är för tjock kan du spä med 1-3 matsked vatten eller torrt vitt vin
Hollandaisesås

Hollandaisesås

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Låt salterna i smöret sjunka till botten. Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull
Enkel hollandaisesås med saffran

Enkel hollandaisesås med saffran

Här har vi provat att smaksätta hollandaisesåsen med de orangea trådarna och det blev riktigt bra, till en bit varmrökt lax passade den extra fint
Snabb Hollandaisesås

Snabb Hollandaisesås

Hollandaisesås är ju så himla gott (som alla hemmagjorda smörsåser…) men jag kan tycka det är lite drygt att hålla på med vattenbad och smälta smör etc
Hollandaisesås

Hollandaisesås

Det är faktiskt inte svårt att slänga ihop en hollandaise. Har ni aldrig gjort det så tycker jag att ni ska prova
Hollandaisesås

Hollandaisesås

150 g smör 3 st äggulor 2 msk vispgrädde eller  2 msk vatten eller  2 msk vitt vin 1 krm malen vitpeppar ca 1 msk pressad citron ca 0,25-0,5 tsk salt
Hollandaisesås

Hollandaisesås

Kvällens middag bestod av färsk lax i ugn med hemmagjord hollandaisesås, första gången jag gjorde en
Falsk hollandaisesås med brynt smör

Falsk hollandaisesås med brynt smör

Ibland så har man bara inte lust eller orken att göra en riktig hollandaise, då är detta ett ypperligt alternativ som sås för dig som vill ha en god sås till fisk
Hollandaisesås

Hollandaisesås

Hollandaisesås har, liksom majonnäs, förmåga att skära sig. Lättaste är det att göra såsen i en mixer. Annars använd elvisp