Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
En stekt gösfilé med kokt potatis kan för många anses vara en för enkel mat till nyår men får du tag i färsk gös och slänger ihop din egen Hollandaisesås så kommer du vara kung eller drottning för en kväll bland dina gäster
persiljevitlökssmör. På med kräftstjärtar, bea och persiljevitlökssmör. Riv vitlöken fint och blanda med smör, persilja, chili, citronskal och -saft samt salt och peppar efter smak
örtagårdssåser, aioli, tomatsåser, hollandaisesås mm. En vitlöksklyfta pressas i och finhackade örter, gärna färska men torkade går såklart bra om de får puttra med en liten stund
Hollandaisesås. Fräs spenat och vitlök i lite rapsolja och smaka av med salt och peppar. 2 vitlöksklyftor i tunna skivor. 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
en rejäl sats hollandaisesås. en vitlöksklyfta. Finhacka chili och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja i och fräs sparris ihop med chili och vitlök, några minuter
Till det serverade jag kokt broccoli och en sallad med tomat och mozzarella och Hollandaisesås. Blanda ner i blomkålsblandningen, tillsätt även citronsaften, vitlöksklyftorna och olivoljan
På våra ljuvliga Eggs Florentine har vi stekt spenat, pocherat ägg och hollandaisesås med blodgrape. Skala och finhacka lök och vitlök och stek på lagom värme tills löken blivit genomskinlig