Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull. 12 msk äppelcidervinäger. 1250 g smör 3 äggulor 2 msk äppelcidervinäger 0,5 citron, saften salt och vitpepparSmält (skira) smöret
Blanda samman äggulor, vinäger och saffran i en tjockbottnad gryta. Här har vi provat att smaksätta hollandaisesåsen med de orangea trådarna och det blev riktigt bra, till en bit varmrökt lax passade den extra fint
Pressa sedan ner saften och tillsätt vinäger och ägg. Hollandaisesås är ju så himla gott (som alla hemmagjorda smörsåser…) men jag kan tycka det är lite drygt att hålla på med vattenbad och smälta smör etc
Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull. Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås
Koka upp vattnet, tillsätt salt och vinäger. Hollandaisesås. 1 msk vinäger. Lax. Rensa och skölj fisken. Mät fiskens tjocklek över ryggen för att beräkna koktiden
Blanda vinäger och peppar och koka tills nästan all vinäger har förångats. 1 dl dl vitvinsvinägervitvinsvinäger. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé 5 dl dl saltlag saltlag 0 peppar peppar Hollandaisesås 5 st st pepparkorn, svarta pepparkorn, svarta 1 dl dl vitvinsvinägervitvinsvinäger 2 msk msk vatten vatten 4 st st äggula äggula 300 g g smör smör 1 st st citron citron Sparris 16 st st sparris, grön sparris, grön 2 msk msk smör smör
Efter förrätten så hugger vi in på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och picklade rädisor
örtagårdssåser, aioli, tomatsåser, hollandaisesås mm. Blanda spenaten med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, salt eller italiensk salladskrydda, senap, dragon, pressad vitlök, eventuellt vinäger samt nymald vit- eller svartpeppar
Hollandaisesås. Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme