Hollandaisesås parmesan recept

Plankstek med blomkålsmos

Plankstek med blomkålsmos

Jag fick med blomkålsmos istället för potatismos och Anette fick en laxplanka med hollandaisesås istället för oxfilé
Små smarriga sparrispajer

Små smarriga sparrispajer

Häll över ägghollandaisen och toppa med sparrisknoppar och riven parmesan. 2 dl hollandaisesås. 5 dl parmesanost
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Rör ner parmesanen och smör och smaka av med salt och peppar
Ostron Rockefeller

Ostron Rockefeller

hollandaisesås. parmesanost. Fördela spenaten i de fyra skalen, lägg på ostron och hollandaisesås, riv parmesan över och gratinera i ugn på 220º
Sparrispaj med prosciutto

Sparrispaj med prosciutto

Här kommer ett till enkelt sparrisrecept för dig som är trött på den eviga hollandaisesåsen. Lägg eventuellt på riven parmesan

Svensk-itailenskt bröllop

blandad sallad med sparris, parmaskinka och parmesan, balsamicomarinerade cocktailtomater, vitlökssås (framför står hollandaisesås som var till laxen)

En bra början

Vi hade hollandaisesås till så gott. 150g riven parmesan. En bra början. När jag bestämde mig för att börja med LCHF som jag som aldrig tidigare hade hört talas om, utan jag halkade in på det via en arbetskompis som gått ner 10 kg som berättade att hon åt LCHF, så tyckte jag att det lät som en toppen diet

Egg Benedict

Krispigt stekt bröd, krämig hollandaisesås, salt skinka och pocherat ägg. Stekt bröd, pocherat ägg, fet härlig hollandaisesås och salt skinka
Grillad sparris med parmaflarn

Grillad sparris med parmaflarn

En liten klick hollandaisesås är nog gott till också (men detta var en rätt som tillkom i stunden så jag hann inte med det)
Koka sparris på franskt vis!

Koka sparris på franskt vis!

olivolja eller en klassisk hollandaisesås. Servera med ett pocherat ägg, rikligt med hyvlad parmesan och

Sparrispaj med hollandaisesås

Häll över ägghollandaisen och dekorera med sparrisknoppar (som fortfarande är råa) och riven parmesan

Gratinerad hummer till nyår

200 g hollandaisesås, finns färdig i förpackning. 1,5 dl riven parmesan. Dela hummern i två delar, utan att förstöra skalet

Sparris

med en hollandaise eller rentav en mousselinesås (en hollandaisesås med lite vispad grädde i), eller den ännu enklare franska varianten med en god dijonsmakande vinaigrette – kanske med lite finhackat kokt ägg eller stekta bacontärningar