Hollandaisesås. Dela ner löken i tre delar, stek i het panna i olivolja, salta. Lägg den råstekta löken och torsken på tallrik, servera hollandaise och potatis i skålar bredvid
Koka upp vatten, vin, lök, kryddpeppar, lagerblad och salt. 1msk finhackad gul lök. Hollandaisesåsen150 g smör2äggulor1tsk pressad citronsaft2-3msk vattenSaltMalen vitpeppar. 1msk finhackad gul lök
Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
En stekt gösfilé med kokt potatis kan för många anses vara en för enkel mat till nyår men får du tag i färsk gös och slänger ihop din egen Hollandaisesås så kommer du vara kung eller drottning för en kväll bland dina gäster
Servera fisken varm med nykokt potatis, hollandaisesås och gärna också en sallad. Du kan fylla fisken med en blandning av finhackad gul lök, finhackade tomater, finhackad persilja och litet timjan innan du kokar den i ugnen