Hollandaisesås löjrom recept

Svensk-itailenskt bröllop

blandad sallad med sparris, parmaskinka och parmesan, balsamicomarinerade cocktailtomater, vitlökssås (framför står hollandaisesås som var till laxen)
Middag på Zink grill

Middag på Zink grill

Till varmrätt åt jag en grillad laxfilé med asiatisk glaze, rödbetor med kapris, hollandaisesås och en trädgårdssallad och min man åt en stor råbiff med klassiska tillbehör

Matrelaterad historia - blandat

Färserad sjötunga med äkta hollandaisesås. löjrom, ostron, sniglar (vet inte vad jag talar om här, antar bara att ostron och sniglar är slemmigt
Räktimbaler

Räktimbaler

Stjälp upp timbalerna och toppa dem med löjrom och dill. löjrom. 1 st hollandaisesås. Skala räkorna. Grovhacka dem

Smörsås, beurre blanc

Eftersom ingen äggula används, som fallet är då man gör bearnaise- eller hollandaisesås, är risken för att såsen ska dela sig, ”spricka”, större

Räktimbaler

 Stjälp upp timbalerna och toppa dem med löjrom och dill. löjrom, dillkvist. 1 påse hollandaisesås. 1.  Skala räkorna

Sparris på klassiskt vis

Vispa samman hollandaisesåsen enligt anvisningar på förpackningen. Garnera med löjrom, citron och dill

Romtoppad gurkaladåb

Garnera varje aladåb med en tesked löjrom och några svarta romkorn ovanpå. 1 påse hollandaisesås. 100 g löjrom eller ishavsrom

Gurkaladåb med rom på toppen

Garnera varje aladåb med en tesked löjrom och några svarta romkorn ovanpå. 1 påse hollandaisesås. 100 g löjrom eller ishavsrom