Hollandaisesås dragon recept

Sparris med hollandaisesås

Garnera med färsk dragon och servera tillsammans med bröd. färsk dragon. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull på svag värme
Torsk, sparris, hollandaise

Torsk, sparris, hollandaise

Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås. Avsluta med lite salt, citron, vatten och den hackade dragonen
Hollandaise & bearnaise på 3 min

Hollandaise & bearnaise på 3 min

Vem har sagt att det behöver vara svårt att göra så kallade emulsionssåser som exempelvis bearnaise och hollandaisesås
Damma av grytan!

Damma av grytan!

örtagårdssåser, aioli, tomatsåser, hollandaisesås mm. Blanda spenaten med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, salt eller italiensk salladskrydda, senap, dragon, pressad vitlök, eventuellt vinäger samt nymald vit- eller svartpeppar
Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Handvispad Hollandaise – liten såsskola

i stället för vanlig pressad citron gör jag gärna min Hollandaisesås på grillad citron. Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Tjockkockens enkla Beasås

Tjockkockens enkla Beasås

Detta recept baseras på samma grund som jag använder till min Hollandaisesås. Tillsätt schalottenlök, dragon och körvel
Upphottad bea

Upphottad bea

 Nu kom det sig som så att jag hade en burk färdig hollandaisesås som jag helt enkelt hottade till istället
Dagens recept: Skinkrullar Aroma

Dagens recept: Skinkrullar Aroma

Byt ut purjolöken mot sparris och ersätt smörblandningen med hollandaisesås. Krydda gärna såsen med litet vinäger och dragon
Torskrygg med ljummen sallad och dragonsås

Torskrygg med ljummen sallad och dragonsås

Sprinkla sedan över sockerärtona och spenaten, klicka ut lite dragonsås (som du ev. 250g Torskloin (rygg)1l vatten2msk Salt1st Bakpotatis2dl Inlagda grönsaker (kronärtskocka, squach, oliver, grillad paprika, soltorkad tomat)2dl Färsk spenat15st Sockerärtor, färska2st Citronklyftor1dl Hollandaisesås, (färdigköpt med 1 tsk dragon)100g Räkor, skalade2msk BalsamicosirapHavssalt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra. 1 tsk dragon
Vitvinsmarinerad fläskkotlett med bea

Vitvinsmarinerad fläskkotlett med bea

Samma metod använder jag numera också när jag gör en hollandaisesås. Koka upp vinäger, vatten, dragonstjälkar, vitpepparkorn och lök
Att använda sina köksprylar

Att använda sina köksprylar

Bearnaisesåsen gör du ungefär på samma sätt som med Hollandaisesåsen jag gjorde häromdagen, förrutom att du inte har i citron utan adderar krossad vitpeppar och dragon istället
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Vill du ha hollandaisesås utesluter du dragon och har i lite pressad citron och paprika. Ha i dragon. ½-1 msk dragon
Min hemmagjorda Hollandaisesås

Min hemmagjorda Hollandaisesås

Bara att jag kryddar med citron istället för dragon. God och enkel hollandaisesås blev det till dagens ungsbakade lax
Äggfri bearnaisesås

Äggfri bearnaisesås

Denna sås kan man använda som grund till hollandaisesås också om man vill som äggallergiker. dragon torkad eller färsk