Tillsätt gärna lite färska örter. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé 5 dl dl saltlag saltlag 0 peppar peppar Hollandaisesås 5 st st pepparkorn, svarta pepparkorn, svarta 1 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger 2 msk msk vatten vatten 4 st st äggula äggula 300 g g smör smör 1 st st citron citron Sparris 16 st st sparris, grön sparris, grön 2 msk msk smör smör
örtagårdssåser, aioli, tomatsåser, hollandaisesås mm. En vitlöksklyfta pressas i och finhackade örter, gärna färska men torkade går såklart bra om de får puttra med en liten stund
Detta recept baseras på samma grund som jag använder till min Hollandaisesås. Avsluta med att smaka av med salt, peppar, vitvinvinäger och ev mer örter
Smält smöret och låt svalna något. Häll vatten i en stor kastrull. Koka upp och låt sjuda. Sätt i en mindre kastrull i den större och lägg i äggulor och vin
Till middag se'n grillade vi lax med färska örter och citron som vi åt med kokt potatis, nektarinsallad, hollandaisesås, limeaioli, fisksås med cream cheese och gräslök, bröd och smör
Lyxig och god smördegsbakelse med sparris, räkor och hollandaisesås. Rör i örterna. Hollandaisesås. Täck med smördegslocken och garnera med lite sås, räkor och örter