600 g hjortytterfilé. Börja med såsen. Skala lök och rotsaker och skär i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs lök, rotsaker, bacon och timjan i smör i en kastrull
800-1000 g hjortytterfilé. HjortHacka timjan. Salta och peppra hjortfilén, stek den sedan 2-4 minuter runt om i mycket varm panna tills den fått fin färg
600 g hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar. 600 g hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar
hjortytterfilé. Syltad pumpa. Skala och skär pumpan i kuber. Koka ihop övriga ingredienser till en lag. Lägg pumpan i lagen och låt sjuda tills den börjar bli mjuk
Nyårsmiddagen bestod av gratinerad hummer till förrätt och till huvudrätt en perfekt stekt hjortytterfilé med ostronskivling, jordärtskocks- och potatispuré, sky samt färsk timjan