Blanda samman olja, rosmarin, timjan, salt, socker och vinäger till en marinad. Vi åt en potatisgratäng smaksatt med rosmarin, timjan, vitlök och västerbottenost till vår köttbit
Rosmarinbombarderadhjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 800 g hjortstek salt och peppar 3 msk Färsk timjan (hackad) Rapsolja Enbärssky 1 st Schalottenlök 1 msk Farinsocker 3 msk Konc kalvfond 3 dl vatten 3 st Enbär Rosmarin (en kvist)
Salta och peppra hjortsteken. hjortstek. färsk rosmarin eller 0,5 msk torkad. Stöt örterna, vitlöken, citronskalet och olivoljan till en jämn smet i en mortel
1 kg hjortstek. 2 torkad rosmarin. Bind eventuellt ihop steken. Gnid in den medkryddor och salt. Lägg den i en ugnsfast form ochfördela lök och rotselleri runt om
Rulla samman en skiva rökt renstek eller hjortstek och lägg ovanpå. 5 knäckesticks med rosmarin. 1 förpackning (100 g) rökt renstek eller rökt hjortstek