Skala och dela morot och lök. Fanns faktiskt hjortstek i frysdisken på ICA flygfyren, inte illa. 6 portioner1 kg benfri dovhjortsstekSalt och nymalen pepparSmör till stekning1 morot1 gul lök1 bit rotselleriNågra kvistar timjan3-4 färska eller 2-3 torkade lagerblad7-8 enbär4 dl rödvin + 4 dl vatten1 msk tomatpuréSås. 1 gul lök
Hacka löken. Smöra en stor ugnsfast form och varva potatis och hackad lök. Röd ihop creme fraiche och mjölk med pressad vitlök, salt, peppar och smulad oregano
Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Som huvudrätt serveras en hjortstek med rödvinssås, murkelstuvning och ugnsrostade rotfrukter som mandelpotatis med palsternacka och persiljerot och röd lök tillsammans med lingongelé
a en hjortstek som hon så generöst lämnade av i vårt kök. Vi har ju en väldigt trevlig och generös granne i lägenheten under oss som kommer upp med de allra finaste skatter ibland, senast var det ramslök och gången dessförinnan var det bl
Självklart kan du även ta en hjortsadel eller hjortstek och servera med de här tillbehören. Här får den sällskap av grädd- och vinstuvad purjolök, en fluffigt krämig mousse på rotselleri, lättpicklad schalottenlök, långsamrostade tomater och en madeirasky
Sörmländsk hjortstek med västerbottenpotatismuffins, rosmarinsky och rårörda vinbär. Själv så brukar jag göra hjortfärsbiffar med bara salt, peppar, gul lök och eventuellt några örter som jag bryner och sen låter gå klart i ugnen och som vi äter med rostade rotfrukter och gärna smörstekt svamp