Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Hjort är ett otroligt gott, magert och ofta prisvärt kött. Här får hjortsteken sällskap av en len pumpapuré och smörslungad babygrönkål samt en rödvinsreduktion full av intensiva mustiga smaker
Skiva upp köttet, stjälp upp och servera rotfruktsbakelsen som tillbehör. Hjortstek. Stek köttet i 125 graders ugn till 60 grader på köttet. Ta ut köttet och låt det vila inlindat i folie ca 15 min. 1 kg hjortstek (eller älgstek). Stek1 kg hjortstek (eller älgstek) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär, krossade 33 cl mörkt öl viltfond färsk rosmarin,
Strö över färsk timjan, salt och peppar och blanda runt köttet i köttsaften. Hjortstek 4 personer. 1 hjortstek t. Låt köttet vila i folie i cirka 30 minuter innan du skär det i tunna skivor (spara köttsaften). Relaterat Hjortstek 4 personer. 1 hjortstek t
Jag älskar verkligen hjort – det är ett mört magert smakrikt kött. Köttet. Genom att låta köttet steka i ugnen på låg temperatur får du ett otroligt saftigt och vackert jämnrosa kött
Naturligtvis får även du som gillar lamm ta del av receptet och vet ni vad, hjortköttet som ska användas i receptet kan du byta om mot just lamm om du så önskar
Torka köttet väl med hushållspapper. Ansa köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg därefter köttet på ett galler i mitten av ugnen med en ugnsplåt under
Viltkött, hjortstek, entrecôte, rådjur, black n´ white, fläskfilé, etc. Detta kött kan du dessutom skjutsa in i ugnen på nyårsaftons morgon eller 3-4 timmar före gästerna kommer om du vill servera köttet varmt