Hjortstek buljong recept

Vilt, hagel och molekyler

Vilt, hagel och molekyler

a en hjortstek som hon så generöst lämnade av i vårt kök. Häll på grädde, buljong och soya, låt sjuda ihop till lagom konsistens
Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Självklart kan du även ta en hjortsadel eller hjortstek och servera med de här tillbehören. Tag av värmen och tillsätt buljongen/fonden lite i taget i början så att karamellen löser sig
Söndagsstek

Söndagsstek

I detta receptet har vi lagat till en hjortstek i en lergryta, men det går absolut att byta ut mot annat kött om man vill det
Hjortstek med dillkryddad kantarellsås

Hjortstek med dillkryddad kantarellsås

Hacka trattkantarellerna fint och tillsätt dem tillsammans med buljong, lök och morötter. Bryn hjortsteken runt om i en gjutjärnsgryta
Hjortstek med enbärssås

Hjortstek med enbärssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg hjortstek 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär , krossade Sås 2 msk vetemjöl 2 dl crème fraiche 1 tsk sojasås 1 odefinierad enbär , krossade 4 dl steksky , + buljong 1 msk Gin , kan uteslutas Köp receptet

Fiskgryta med räkor

Då behöver man öka på med lite mer vätska och kanske lite buljong, det får jag nog testa nästa gång. Hjortstek med kantarellstuvning 45 Serves 4 Save Recipe Print Ingredients 2 filébitar torskrygg 2 filébitar lax utan skinn

Sojamarinerad hjortstek

Blanda soja, pressad vitlök, ingefära och buljong. 1 kg djupfryst hjortstek. 3 dl viltfond (utspädd) eller grönsaksbuljong

Hjortstek med enbärssås

Vispa ur formen med buljong och sila över i en kastrull. 1 kg hjortstek. 4 dl steksky + buljong. Lägg köttet med stek termometer i ugnsfast form

Hjortstek med svartvinbär

Vispa ur formen med buljong och sila i en kastrull. 1 kg hjortstek. 4 dl steksky + köttbuljong. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick i en kött termometer

Hjortstek med Jordärtskockspuré

Bryn den runtom i smör i stekgrytan tills den fått fin färg, fyll på med fonden/buljongen. Hjortstek. Fond/buljong + vatten så mycket att det täcker över halva steken i grytan

Färserad Hjortstek

Koka ur stekpannan med buljongen och vinet och sila och skumma skyn. 1 kg hjortstek. 2 dl buljong. Sätt ugnen på 200°

Brässerad hjortstek

Häll på buljong och vitt vin. 800 g hjortstek. 1½ dl viltbuljong. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn steken i grytan

Bräserade hjortstubbar med svampsallad

Smula i buljong och låt koka upp under lock. 1 tinad hjortstek, ca 900 g. 1 tärning mörk oxbuljong. Skiva köttet tvärs över muskeltrådarna i 5 cm tjocka biffar, salta och peppra