Jag använde även en av Daniels starköl istället för lättöl eller buljong för det fanns i kylen. Det är lingon till renblodpuddingen, lingon till renen och lingon till hjortsteken och lingon i pannacottan
Självklart kan du även ta en hjortsadel eller hjortstek och servera med de här tillbehören. Tag av värmen och tillsätt buljongen/fonden lite i taget i början så att karamellen löser sig
Då behöver man öka på med lite mer vätska och kanske lite buljong, det får jag nog testa nästa gång. Hjortstek med kantarellstuvning 45 Serves 4 Save Recipe Print Ingredients 2 filébitar torskrygg 2 filébitar lax utan skinn
Kryddor, marinad, lök, rotfrukter, sky, buljong, vin etc etc… Framförallt gäller detta en stek som långlagas, alltså steks i låg temperatur i många timmar för att uppnå erfoderlig innertemp
Vispa ur formen med buljong och sila i en kastrull. 1 kg hjortstek. 4 dl steksky + köttbuljong. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick i en kött termometer
Bryn den runtom i smör i stekgrytan tills den fått fin färg, fyll på med fonden/buljongen. Hjortstek. Fond/buljong + vatten så mycket att det täcker över halva steken i grytan
Smula i buljong och låt koka upp under lock. 1 tinad hjortstek, ca 900 g. 1 tärning mörk oxbuljong. Skiva köttet tvärs över muskeltrådarna i 5 cm tjocka biffar, salta och peppra