Riv ingefäran fint och hacka löken. 1 gul lök. 1 dl hjortronsylt. 1 gul lök. 1 dl hjortronsylt. Fick en hel hög med super goda äpplen och ville göra något jag inte tidigare hade provat med äpplen och det blev chutney
Kan väl säga att jag är på jakt efter hjortronsylt nu, har inte riktigt varit så himla förtjust i det förut, var till och med upp till Orsa med farmor för någon sommar sen och plockade egna hjortron men njaaa lite för sött eller så
Kvarg + Hjortronsylt. Kvarg Riven gurka Vitlök Salt Peppar Rör ihop. Kvarg Ketchup Vinäger Pickels Finhackad lök Blanda Har du inte pickles så kör inlagd gurka samt vanlig morot
Servera genast med en vaniljglassboll och hjortronsylt. 2 msk olivolja2 msk balsamvinäger2 msk soja2 msk farinsocker3 krossade vitlöksklyftorRör ihop ingredienserna till marinaden. Rödvinssås2 små lökar, gärna shalottenlök4 msk olivolja5 msk balsamvinäger4 dl rödvin4 dl köttbuljong (helst hemlagad, men annars vatten+oxfond)1 msk tomatpuré3 msk farinsockersalt, pepparmaizenastärkelse smörklick Hacka löken och fräs i olivoljan tills den fått lite färg. 3 krossade vitlöksklyftor. 2 små lökar