Hjortronsylt lök recept

Krustader m olika fyllningar.

Krustader m olika fyllningar.

Ta ut ur ugnen och dit med en rejäl klick hjortronsylt innan du stoppar den i munnen. Blanda lök, kaviar och dill i den vispade grädden
Äppelchutney med balans av sötma, styrka och syra

Äppelchutney med balans av sötma, styrka och syra

Riv ingefäran fint och hacka löken. 1 gul lök. 1 dl hjortronsylt. 1 gul lök. 1 dl hjortronsylt. Fick en hel hög med super goda äpplen och ville göra något jag inte tidigare hade provat med äpplen och det blev chutney
Hasselbackspumpa

Hasselbackspumpa

Peta in rosmarin och vitlök mellan skivorna. Ta ut formen, blanda kålen med betor, ditt val av frukt och grönt, samt lök

Årets Getingsafari

Det fanns crostinis med ädelost och hjortronsylt på som serverades kalla och krustader även de med ädelost och hjortronsylt som serverades varma
Våffeldagen

Våffeldagen

Vispad grädde eller glass med hjortronsylt. Gräddfil med kaviar och hackad röd lök. Har du planer på att fira med våfflor idag
Middag med vänner

Middag med vänner

Kan väl säga att jag är på jakt efter hjortronsylt nu, har inte riktigt varit så himla förtjust i det förut, var till och med upp till Orsa med farmor för någon sommar sen och plockade egna hjortron men njaaa lite för sött eller så
Inkokt lax och ostkaka

Inkokt lax och ostkaka

Jag tycker att ostkakan är godast lite ljummen med grädde och hjortronsylt till. Ostkaka med hjortronsylt och grädde

Kvarg, vad är det och hur äter man det !?

Kvarg + Hjortronsylt. Kvarg Riven gurka Vitlök Salt Peppar Rör ihop. Kvarg Ketchup Vinäger Pickels Finhackad lök Blanda Har du inte pickles så kör inlagd gurka samt vanlig morot
Rårakor med romsås

Rårakor med romsås

Till det här serverade vi även räkor, en god ost och suovasrökt lax och på sidan om åt vi brietårta med hjortronsylt
Nyårsrecepten

Nyårsrecepten

    Servera genast med en vaniljglassboll och hjortronsylt. 2 msk olivolja2 msk balsamvinäger2 msk soja2 msk farinsocker3 krossade vitlöksklyftorRör ihop ingredienserna till marinaden. Rödvinssås2 små lökar, gärna shalottenlök4 msk olivolja5 msk balsamvinäger4 dl rödvin4 dl köttbuljong (helst hemlagad, men annars vatten+oxfond)1 msk tomatpuré3 msk farinsockersalt, pepparmaizenastärkelse smörklick Hacka löken och fräs i olivoljan tills den fått lite färg. 3 krossade vitlöksklyftor. 2 små lökar