En stor Favorit var Friterad Camembert med Hjortronsylt. Smält smöret, vänd ner jordgubbar. Syran i vinägern, sältan i smöret och sötman i honungen lockar fram en alldeles underbar arom hos jordgubbarna
Hjortronsylt. Här har jag gjort en chiasylt med mango – eftersom jag är vansinnigt förtjust i den frukten, men det går utmärkt att göra samma sak med till exempel jordgubbar, hallon eller blåbär
Tyckte att det skulle passa med något gammaldags svenskt till Valborg, eller tiden för vårblotet, och istället för hjortronsylt och lättvispad grädde till blev det jordgubbar
Hjortronsylt. Eftersylten, som den kallas, är en väldigt ekonomisk tillställning och blir fantastiskt god av saftmassa från till exempel jordgubbar, svarta vinbär, krusbär eller hallon
Jag klurade ett tag på vad jag skulle göra för variant på tårtan, spontant tänker jag alltid på en jordgubbstårta när jag hör gräddtårta men det känns inte alls rätt i denna tiden när det är höst, för det är ju ont om fina svenska jordgubbar nu
Kan väl säga att jag är på jakt efter hjortronsylt nu, har inte riktigt varit så himla förtjust i det förut, var till och med upp till Orsa med farmor för någon sommar sen och plockade egna hjortron men njaaa lite för sött eller så
Kvarg + Hjortronsylt. Mixa ner frysta jordgubbar och in i frysen ett tag. Rör ihop och ät precis som det är eller prova att äta det som tilbehör till jordgubbar