Vi tog med mjölk, mjöl, ägg och smör samt hjortronsylt, grädde och whiskey och vispade ihop en stor laddning våffelsmet som sedan stod sig i kylen i tre dagar
NyårsmenyLjum potatissallad med hummer Oxfilé med grönmögelostlasagneGlass med varm hjortronsylt DryckerTaittinger - Les Foiles de la Marquetterie (nr 81232, 469 kr) från Champagne, FrankrikeMasi Amarone Costasera (nr 2345, 269 kronor) från Amarone della Valpolicella, ItalienTokajer (om vi hade orkat mer dryck) Potatissallad med hummer2 kokta humrarPotatissallad3 msk majonnäs 3 dl gräddfil2 dl finhackad gräslök1/2 tsk salt1/4 tsk vitpeppar1/4 tsk worcestersås500 g små mandelpotatisarBlanda samman alla ingredienser till såsen. Vaniljglass med varm hjortronsylt2 pkt gammaldags vanilj1/2 burk hjortronssyltVärm sylten i kastrull under uppvärmning. 2 dl finhackad gräslök
Hacka laxen grovt och rör ihop med creme fraiche och hjortronsylt i en bunke. Lägg laxröran på brödskivorna och garnera med finhackad rödlök och gräslök
Blanda ägg, räkor, gräslök, dill, pepparrot, senap, kvarg och lätt crème fraiche. 5 dl gräslök. 1 dl hjortronsylt, eller den sylt som ni väljer bär efter ex hallon. 5 dl gräslök. 1 dl hjortronsylt, eller den sylt som ni väljer bär efter ex hallon
Fjällbrynt skinkost på tub, en liten gnutta hjortronsylt, rökt skinka och gräslök. Böcklingpastej med finhackad gräslök eller krasse och en tunn skiva rädisa
Fördela hälften av hjortronsylten över biscottin och därefter hälften av fjällfilen. Fortsätt på samma sätt med resterande biscotti, hjortronsylt och fjällfil