Blanda bara hjortronsylt med créme fraiche, salt och peppra så vips är såsen klar. När vi var hemma hos mor och firade henne på mors dag bjöd hon på den här goda fläskfilérätten
Kom ihåg råvaran, ta svensk fläskfilé och det får kosta. 2 fläskfiléer, rensa och skär i tjocka skivor. 6 msk hjortronsylt. 2 fläskfiléer, rensa och skär i tjocka skivor. 6 msk hjortronsylt
Rökt fläskfilé med hjortronsås. Rökt fläskfilé med hjortronsås. Skär 1 *fläskfilé i tjocka skivor och lägg skivorna i 1-1,5 dl marinad av *Santa Maria hoisinsås blandad med några teskedar *rökarom (hickory rökextrakt på flaska). Grilla filéskivorna (pensla på marinaden då och då) och under tiden blanda 2 dl *gräddfil och 4 msk *hjortronsylt
Kan väl säga att jag är på jakt efter hjortronsylt nu, har inte riktigt varit så himla förtjust i det förut, var till och med upp till Orsa med farmor för någon sommar sen och plockade egna hjortron men njaaa lite för sött eller så
Garnera bakelserna med en liten klick hjortronsylt och sikta över lite florsocker.  och till kvällen serverades fläskfilé med vitlöksfrästa champinjoner och en riktigt krämig potatisgratäng
Som avslutning värmde vi brieost som serverades med nykokt hjortronsylt… Finer inga ord…. Raclettegrillarna värmdes och vi grillade tunna skivor oxfilé, fläskfilé, sidfläsk, eldslukarkorv från Rosas handel och bresaola och plockade ner på våra tallrikar allt efter som det blev färdigt, och snabbt gick det