Hjortronsylt bittermandel recept

Enkel ostkaka keso

Enkel ostkaka keso

Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 12 dl hjortronsylt. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°
Enkel ostkaka

Enkel ostkaka

Tyckte att det skulle passa med något gammaldags svenskt till Valborg, eller tiden för vårblotet, och istället för hjortronsylt och lättvispad grädde till blev det jordgubbar
Enkel ostkaka

Enkel ostkaka

Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 2 dl hjortronsylt. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg och socker

Mandelmusslor med citron och bär

För många är mandelmusslor säkert förknippat med julen, oftast fyllda med grädde och hjortronsylt. Skålla och skala söt- och bittermandeln

Potatis- & mandelkaka

Servera kakan med lättvispad grädde och färska hallon eller hjortronsylt. När jag först hörde talas om en kaka med kokt potatis i så tänkte jag att det kanske inte kan smaka nå vidare
MANDELMUSSLOR

MANDELMUSSLOR

En absolut favorit på mitt julbord är mandelmusslan, som skall serveras med lättvispad grädde och hjortronsylt

Världens godaste fika!!

HJORTRONSYLTEN. Alltså, jag vet inte om det är PUMPAKAKAN. eller VISPGRÄDDEN. Men denna delikata rätt får mig att svimma
Mandemusslor

Mandemusslor

2 - 3 st bittermandel. 1. Skålla mandlarna i en kastrull med vatten och kyl ner och. ta bort skalen. 2. Mal dem'

Ostkakans dag

Den skärs i skivor och värms tillsammans med grädde i ugnen för att sedan serveras med saftsås eller hjortronsylt, eller allra helst mylta (rårörda hjortron), och vispad grädde
Ostkaka serverad med hjortronsylt

Ostkaka serverad med hjortronsylt

hjortronsylt. Ljumma mjölken till 35 grader (knappt fingervärme). Rör ut mjölet i lite av mjölken och vispa ner det i resten av vätskan

Smålänsk ostkaka

Riv bittermandeln. Värm 4½ liter av mjölken till 37°. Vispa ut mjölet i resten av mjölken och rör ner tillsammans med ostlöpen i den ljumma mjölken

3 December

Sedan är det bara fantasin som sätter gränser när det gäller servering, min favorit är dock klassikern vispad grädde och hjortronsylt