Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 12 dl hjortronsylt. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°
Tyckte att det skulle passa med något gammaldags svenskt till Valborg, eller tiden för vårblotet, och istället för hjortronsylt och lättvispad grädde till blev det jordgubbar
Servera kakan med lättvispad grädde och färska hallon eller hjortronsylt. När jag först hörde talas om en kaka med kokt potatis i så tänkte jag att det kanske inte kan smaka nå vidare
Den skärs i skivor och värms tillsammans med grädde i ugnen för att sedan serveras med saftsås eller hjortronsylt, eller allra helst mylta (rårörda hjortron), och vispad grädde