Vi har tidigare testat en med valnötter och hjortronsylt och en med fikon och nötter, båda väldigt smaskiga och väl värda att prova om ni inte tidigare har gjort det
Kan väl säga att jag är på jakt efter hjortronsylt nu, har inte riktigt varit så himla förtjust i det förut, var till och med upp till Orsa med farmor för någon sommar sen och plockade egna hjortron men njaaa lite för sött eller så
Blanda i hjortronsylten och smaka av med salt & peppar. Hacka basilikan och vänd ner i creme fracihen. Smörgås med gravad lax och hjortronsås4 bitar mjukt tunnbröd2 dl creme fraiche1/2 dl hjortronsylt2 krm salt1 krm vitpeppar2 msk hackad gräslök8 skivor gravad lax100 g machesalladhjortron att garnera medKlipp eller skär tunnbröden i 6 bitar vardera. Basilikasås1 creme fracihe1 kruka basilika1-2 vitlöksklyftorsaltpeppar0,5 parmesanostRiv osten och vitlöken. 75 dl olivolja1 tsk salt1 påse riven västerbottensost8 dl vetemjöl specialflingsaltev timjan och basilikaLös upp jästen i ljummet vatten
Blanda hjortronsylten med balsamvinäger. Placera ett basilikablad på toppen av osten. Servera vårrullarna nyfriterade med hjortronsylten på några vackra salladsblad, gärna rosé och frisée